Faaliyetler / Avrasyalı Kadın Emekçiler 8 Mart’ta Unutulmadı

Avrasyalı kadın emekçiler Türk Metal Sendikası tarafından düzenlenen 8 Mart Kadın İşçiler Kurultayı’na davet edildi. Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Başkanı Pevrul Kavlak dünyada 8 Mart’ı  kutlamayı en fazla Avrasyalı kadın emekçilerin hak ettiğini söyledi. Avrasya’dan Türkiye’ye gelen bütün kadın emekçileri ayrı olarak kutladı.

Türk Metal sendikası tarafından düzenlenen Kadın İşçiler 17. Büyük Kurultayı’na Tacikistan, Azerbaycan,  Beyaz Rusya, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya, Başkurdistan, Kırgızistan ve KKTC’den 51 delege katıldı. UAMİF Genel Başkanı ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak; kurultay öncesinde ve sonrasında yabancı delegeler ile bir araya gelerek Avrasya ve dünyadaki sendikal hareketin son durumu hakkında  değerlendirmeler yaptı. Değerlendirmesinde Avrasyalıların bulundukları coğrafya içinde geçmişte çok fazlahaklarının gasp edildiğini, sahip oldukları zenginlikleri hak ettikleri gibi kulunlamadıklarını ve yoğun olarak çalışma hayatının çilesini çeken Avrasyalı kadın emekçilerimizin dünyada en fazla 8 Mart’ı kutlamayı hak ettiklerini dile getirdi. Misafir olarak gelen Avrasyalı kadın emekçiler de Türk Metal Sendikası’nın böyle bir daveti ile kendilerini onure ettiğini ve çok mutlu oldukların dile getirdiler. İlk defa böylesi bir organizasyona katıldıklarını ifade eden emekçiler unutulmayacak bir 8 Mart kutlamasına şahit olduğunu ve vesileyle UAMİF Genel başkanı Pevrul Kavlak’a teşekkürlerini ilettiler.

Görüşmeler sırasında UAMİF Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Mali Sekreteri Mehmet Soyupek de yer aldı.

Program içinde delegelerin konuşmaları sırasında Avrasyalı kadın metal işçileri adına söz alan Ferengiz Bayramova bütün dünya kadın emekçilerine seslendiği bir konuşma yaptı.

Hürmetli kurultay iştirakçileri, değerli konuklar, aziz kadınlar; her şeyden önce gelen konuklar adına hepinizi selamlıyorum. Ve bütün Azerbaycan kadınlarının en samimi arzularını sizlere sunuyorum. Bu muhteşem kurultaya katılarak, yaşadığımız gurur ve heyecan duygumuzu ifade etmek istiyorum. Bu güzel heyecanı bize bahşeden Türk Metal Sendikası’na sonsuz minnettarlığımızı bildiriyoruz. Bütün dünya kadınlarının istekleri, arzuları var. Bu istekler dünyada barış olsun, dert çekilmesin, çocukların gözünden yaş akmasın. Biz hepimiz istiyoruz ki; insanların mutlu ve huzurlu yaşaması için bir dünya olsun. İşçi kadınlara layıkıyla emek parası verilsin. Hükümetler, parlamenterler, bütün dünya bizi eşit görsün. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Haydar ALİYEV’İ dünyaya bahşeden kadınlar karşısında baş eğiyorum. Anaların sesi hakkın sesidir. Sizleri hak yolunda bir yumruk gibi birleşmeye çağırıyorum. Bütün kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile tebrik ediyorum. İzin verirseniz iki bentle bitirmek istiyorum. Sesim hak sesidir ey Türk kadını, sonsuza kadar sakla mağrur adını. İlginize teşekkür ederim.

Avrasyalı kadın emekçilerimiz Kurultay için geldikleri Türkiye’nin Başkenti Ankara’da, sosyal ve kültürel mekânları da ziyaret ettiler. Kendilerine UAMİF Genel Sekreter Yardımcısı Turajon RAUPOV rehberlik etti.