Güncel Haberler / Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu 10. Olağan Genel Kurulu yapıldı

 

Pevrul Kavlak, UAMİF Genel Başkanı seçildi

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu 10’ncı Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. 16 ülkeden 51 delege bizzat ve ZOOM platformunda 3 delege olmak üzere toplam 54 delegenin katıldığı Genel Kurulda, Federasyon Genel Başkanlığına Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak oybirliği ile seçildi.

PEVRUL KAVLAK,  YİNEDEN AVRASYA METAL İŞÇİLERİNİN  LİDERİ...
Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu 10’ncı Olağan Genel Kurulu 7 Mart 2023 tarihinde Ankara Grand Mercure Oteli’nde yapıldı. Genel Kurul çalışmasına, oybirliği ile kabul edilen gündemin sunulmasıyla başladı. Genel Kurul çalışmasına Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu ‘TÜRK-İŞ’ Başkanı Ergün Atalay, Gürcistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı misafir olarak katıldılar.  

 Çalışma Raporunun müzakeresiyle ilgili olarak ilk konuşmayı Rusya Federasyonundan Tamara Vlasenko yaptı. Daha sonra sırasıyla Tacikistan, Belarus, Moldova, Kırgızistan, Ukrayna, Azerbaycan, Ürdün, Makedonya, Arnavutluk, Özbekistan ve Kazakistan delegeleri söz alarak rapor üzerine görüş belirttiler. Rapor üzerine görüşlerini dile getiren delegelerin öne çıkardıkları konuların başında federasyonu eğitim programmı ve diğer faaliyetleri yer aldı.

Çalışma Raporu müzakeresinin ardından Komisyon Raporlarına geçildi. Komisyonların hazırladığı raporlar tek tek okundu ve delegelerin oylarına sunularak oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra Merkez Komite Toplantısında karara bağlanan ve tüm delegelerin oybirliği ile seçilen Federasyon Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:

Genel Başkanlığa Pevrul Kavlak (Türkiye), Genel Başkan Yardımcılıklarına Andrev Fefelov (Rusya Fed.), Bakir Yusifov (Azerbaycan), Taf Koleci (arnavutluk) ve Asilbek Nuralin (Kazakistan), Genel Sekreterliğe Murat Salar (Türkiye), Genel Sekreter Yardımcılıklarına Aleksandr Panytcev (Rusya Fed.) ve Turajon Raupov (Özbekistan) seçildiler.