Güncel Haberler / UAMİF 50. MERKEZ KOMİTE TOPLANTISI VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE YAPILDI

 

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu (UAMİF) 50’nci Merkez Komite Toplantısı, Genel Başkan Pevrul Kavlak, başkanlığında 16 Kasım 2020 tarihinde video konferans yöntemiyle toplandı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve UAMİF’e bağlı sendikaların bu süreçte yürüttüğü faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda Avrasya ülkelerinin sosyo-ekonomik durumu da ele alındı.

 

Merkez Komite Toplantısını Genel Sekreter Yusuf Ziya Odabaş açarak tüm katılımcıları selamladı. Daha sonra Odabaş, açılış konuşmasını yapmak üzere sözü Federasyon Genel Başkanı Pevrul Kavlak’a verdi. Kavlak, konuşmasına korona virüs salgını nedeniyle dünyamızın zor bir dönemden geçtiğini hatırlattı. Türkiye’nin çalışma hayatında yaşanan gelişmeler ve Türk Metal’in bu süreçte yürüttüğü faaliyetlere değindi. Genel Başkan konuşmasını şöyle tamamladı. “Bu salgın döneminde ortaya çıkan en temel gerçek sendikal örgütlülüğün önemi oldu. Örgütlü işçiler bu süreci en az zararla atlatıyor. Dilerim bu böyle devam eder. Bir diğer gerçek ise emeğin en yüce değer olduğudur. Bu zor koşullarda yine emekçiler işbaşındaydı, herkes evlerindeyken, karantinadayken onlar üretti, onlar çalıştı.”

 

Genel Başkan konuşmasının ardından Merkez Komite üyeleri söz alarak salgının ülkelerindeki çalışma hayatına ve sosyo-ekonomik yapıya etkilerini değerlendirdiler.

Toplantının 2. oturumunda Genel Sekreter Yardımcısı Turajon Raupov söz alarak Federasyonun mali durumunu değerlendirdi.

Ayrıca toplantıda UAMİF’in 2021 yılındaki eğitim programı da ele alındı.

50. Merkez Komite Toplantısı, Genel Başkanın kapanış konuşması ile tamamlandı.