Güncel Haberler / Özbekistanlı Sendikacılar Ankara’da

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu eğitim programı kapsamında ÖZBEKİSTAN'dan gelen üye sendikamızın 14 kişilik grubu için düzenlenen eğitim semineri tamamlanmıştır.

18-22 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenen seminer açılışında konuşma yapan Genel Sekreterimiz İsmail Dursun, “Özbekistanlı kardeşlerimizi Ankara’da görmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. İki kardeş ülke arasında iktisadi, siyasi ve kültürel ilişkiler yanı sıra sendikal anlamda yürütülecek ilişkiler çok büyük önem arz ediyor. Umarım, Ankara’da bulunduğunuz süre boyunca iyi vakit geçirir faydalı deneyim edinirsiniz” diye konuştu.

Seminer dışında, Özbekistanlı heyet MAN fabrikasını ziyaret etti. Burada üretim alanlarını gezen Özbek sendikacılar, Türk Metal üyesi işçilerle sohbet etme fırsatı elde etti.

UAMİF’in Ankara’da düzenlediği tüm eğitimlerde olduğu gibi Özbekistan’dan gelen misafirler için şehir gezisi düzenlendi. Bu çerçevede, grup Anıtkabir’i ziyaret etti, Kocatepe Cami mimarisi ile tanıştı.

Seminer kapanışına Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Taliphan Kıymaz katıldı. Kıymaz konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Özbekistan, Anadolu’da yaşayan Türkler için Ata Yurdudur. Halklarımız kardeştir. Türk Metal Sendikası olarak bunun bilincindeyiz ve sendikal konularda işbirliğine kapılarımız açıktır.” Konuşmasının ardından Sayın Kıymaz, seminer katılımcılarına sertifikalarını takdim etti.