Güncel Haberler / UAMİF 20. YIL KUTLAMA ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR…

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun 20. yıl kutlamaları çerçevesinde Avrasya ülkelerinde etkinlikler devam ediyor…

UAMİF: Harekete geç, örgütlen!


Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun (UAMİF) 20. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen “Harekete geç! Örgütlen!” konulu gençlik forumu 15-19 Mayıs 2014 tarihleri arasında Rusya Federasyonu Samara Vilayeti Tolyatti Şehri AVTOVAZ A.Ş.’ye ait “RAZDOLYE” tatil ve eğitim kampında toplandı.

UAMİF ve UAMİF’e üye Rusya sendikaları tarafından organize edilen programa UAMİF’e üye Rusya Sendikalarından genç temsilciler, yine UAMİF’e üye Belarus Sendikaları temsilcileri ve Türkiye’den Türk Metal Sendikası’nı temsilen 10 üye toplamda 50 kişi katıldı.


Toplantıya sendika yöneticilerinden de yoğun katılım oldu. UAMİF Genel Sekreteri Mehmet Soyupek,  UAMİF Genel Başkan Yardımcısı ve Rusya Oto ve Tarım Makineleri İmalat Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı Andrey FEFELOV, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, UAMİF Genel Sekreter Yardımcısı Turajon RAUPOV, UAMİF Gençlik Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Rusya Uçak Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkan Yrd. Tamara VLASENKO da katıldılar.

Etkinlik çerçevesinde farklı ülkelerden gelen sendika temsilcileri sendikalarında yürütülen gençlere yönelik faaliyetler hakkında bilgi verdi. Yapılan eğitim çalışmaları sonucunda hem deneyim alış-verişi oldu, hem de katılımcılar birbirini daha yakından tanıma fırsatı yakaladı.

Programda ayrıca genç işçilere yönelik kültürel bir program çerçevesinde Tolyatti Şehri gezildi. Bunun dışında Samara Şehri ve Yerel Sendika Konfederasyon merkezi  ile Türkiye’den gelen misafirler için Avtovaz Araba Fabrikası (Türkiye’de Lada olarak biliniyor) üretim hattı gezisi düzenlendi.

Avrasyalı genç işçiler müsabakalarda bir araya geldi.

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun (UAMİF) 20. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 13-15 Haziran 2014 tarihleri arasında Moldova Cumhuriyeti Vadul Lui Voda şehrinde, “Dniyestr İncisi” dinlenme ve eğitim kampında “Daha Hızlı, Daha Yüksek ve Daha Güçlü” konulu spor festival düzenlendi.

UAMİF Genel Sekreteri Mehmet SOYUPEK, Genel Sekreter Yrd. Turajon RAUPOV, SİNDLEX Genel Başkanı Mihail LAŞKU da katıldığı toplantının çok verimli geçtiği kaydedildi.  Moldova Cumhuriyeti SİNDLEX Sendikası ve UAMİF tarafından organize edilen Moldova Cumhuriyeti SİNDLEX sendikası üyelerinin katıldığı spor etkinliklerinde satranç, dama, masa tenisi gibi dallarda spor müsabakaları düzenlendi. Bunun dışında katılımcı kadın üyeler arasında güzellik yarışması ve şarkı yarışması düzenlendi.

UAMİF’TEN Sağlıklı yaşamı destekliyoruz etkinliği


Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun (UAMİF) 20. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen “Sağlıklı yaşamı destekliyoruz!” konulu Kazakistan Cumhuriyeti Maden Ve Metalürji Sanayi İşkolları XVI. Spor Etkinlikleri 24-28 Haziran tarihlerinde Kazakistan Cumhuriyeti Karaganda Vilayeti Temirtau Şehri, “Arselor-Mittal Temirtau” A.Ş.’ye ait eğitim ve dinlenme kampında gerçekleşti.


 

Kazakistan Dağ-Maden ve Metalürji Sanayi İşçileri Sendikası ve UAMİF tarafından yapılan organizasyonda 11 spor dalında müsabakalar düzenlendi. Masa tenisi, satranç, gülle kaldırma, voleybol (kadın/erkek), futbol, bilek güreşi, halat çekme, yüzme, basketbol gibi spor dallarında gerçekleştirilen müsabakalara Kazakistan’ın metalürji ve maden sanayi işkolu fabrikalarında çalışan 300 sendika üyesi işçi ve Türkiye’den Türk Metal’i temsilen 6 yarışmacı katıldı.  Türkiye’den gelen misafirler için Kazakistan’ın başkenti Astana’da gezi düzenlendi. Musabakalara UAMİF Genel Sekreteri Mehmet SOYUPEK, UAMİF Genel Başkan Yardımcısı ve Kazakistan Dağ-maden ve Metalürji Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı Asılbek NURALİN ve UAMİF Genel Sekreter Yardımcısı Turajon RAUPOV katıldı.