Toplantılar / 35. Merkez Komite Toplantısı Duşanbe Yapıldı

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu 35. Merkez Komite Toplantısı, Tacikistan Dağ-Maden Metalürji Sanayi İşçileri Sendikası “Tacik Metal’in” ev sahipliğinde 12 Mayıs 2013 tarihinde Duşanbe’de yapıldı.

UAMİF Genel Sekreteri Mehmet Soyupek’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıyı, UAMİF Genel Sekreter Yardımcısı Aleksandr Panıçev yönetti. Toplantıya Türkiye başta olmak üzere ev sahibi Tacikistan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan ve Rusya Federasyonu’ndan gelen Merkez Komite Üyeleri katıldı.

Merkez Komite’de aşağıdaki gündem maddeleri ile toplandı:

1. Açılış

2. Açılış konuşması : Mehmet Soyupek (Genel Sekreter).

3. Çalışma raporunun müzakeresi.

4. Metal işçilerinin haklarının savunmasında araç olarak genel toplu sözleşme ve Avrasya’da sosyal partnerliğin perspektifi.

5. UAMİF’e üye sendikaların 2013 yılı için aidat ödemeleri.

7. UAMİF’in  2013 eğitim programı.

8. Bir sonraki merkez komite toplantısı yerinin belirlenmesi.

10.Dilek ve temenniler.

11. Kapanış.

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Merkez Komite Toplantısında, 2013 yılında UAMİF’e üye sendikaların faaliyetleri, Toplu İş Sözleşmesi konusunda ülkelerindeki uygulamaları değerlendirilirken, 2013 yılı eğitim çalışmaları önerileri çerçevesinde eğitim hedefleri belirlendi.

Toplantıda ayrıca Ankara’daki 33. Merkez Komite Toplantısında kararı alınan, İstanbul’da gerçekleşen 34. toplantıda ise kabul edilen Genç İşçiler Projesi’nin uygulanmaya başlandığı dile getirildi. UAMİF Genel Sekreteri Mehmet Soyupek, Genç İşçiler Projesi’ni değerlendirirken, genç işçilere yönelik bölge eğitimlerine değindi ve Belarus’ta Nisan ayında UAMİF desteği ile gerçekleşen satranç ve masa tenisi turnuvalarını Merkez Komite üyelerine anlattı.

35. Merkez Komite Toplantısında Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu üyeliğine iki yeni sendika kabul edildi. Bu sendikalar, Gürcistan Metalürji, Maden ve Kimya Sanayi İşçileri Sendikası ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden “BAY-SEN” Sendikası.

Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye toplantı tarihinden önce gelen üyeler 11 Mayıs 2013’te gerçekleştirilen “Tacik Metal Sendikası”nın Genel Kuruluna katıldılar. Genel Kurulda UAMİF Genel Sekreteri Mehmet Soyupek bir konuşma yaparak delegeleri selamladı ve dünya sendikalarının bulunduğu zor durumdan bahsederek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Tacik Metal Sendikası Genel Kurulunda, sendikanın Genel Başkanlığına tekrar Abdullah Holikov seçildi.