Faaliyetler / Koordinasyon kurulu ilk toplantısını yaptı

UAMİF HEYETİ’NDEN ZİYARET

8 Mart Kadın İşçiler Kurultayı için Avrasya ülkelerinden Ankara’ya gelen Uluslar arası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’na üye sendikaların yöneticileri ve kadın işçi üyeleri Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında Kurultayın görkemli ve amacına uygun şekilde coşkuyla yapıldığını ifade eden sendika yöneticileri Türk Metal’in yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini söyledi. UAMİF’in de Genç İşçiler Projesi için çalışmaların devam ettiğini dile getirdiler.

KOORDİNASYON KURULU İLK TOPLANTISINI YAPTI

Uluslar arası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Gençlik Politikası – Genç İşçiler Projesi ilk toplantısı 6 Mart tarihinde Ankara’da toplanarak Koordinasyon Kurulu’nun oluşturulması ve projenin son şeklinin verilmesi amacıyla toplandı.

11 ülkeden Uluslar arası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu temsilcisinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Genel Sekreterimiz Mehmet Soyupek yaptı. Soyupek konuşmasında, “projenin Federasyonumuza bağlı tüm ülkelerin teklifleri ve onayları ile şekillendiği ve bu proje hayata geçirildiğinde, gençler üzerine yapılmış aynı zamanda en kapsamlı proje olabileceği” vurgusu yaptı.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın projeyi yakından takip ettiğini ve UAMİF”in kuruluşunun 20. Yılında bu projenin hayata geçmesini beklediğini dile getiren Soyupek; Federasyonumuza bağlı sendikalardan projeye yoğun ilgi gösterildiğini de sözlerine ekledi.

Her ülkeden mutlaka bir önerinin bulunduğu projenin en önemli tarafının uygulanabilir ve sürdürülebilir olduğunu işaret eden Soyupek; gençlerin kendi aralarında tartışmaları, karar vermeleri ve hayata geçirmeleri için Federasyon olarak destek sunmanın kendilerinin görevi olduğunun altını çizdi.

Genç İşçiler Projesi Genel Koordinasyon Kurulu’nun oluşturulmasının yanı sıra toplantıda UAMİF’in sosyal medya hesapları ve logolarının tanıtımı da yapıldı. Faaliyet takvimi de belirlenmiş oldu.

Genç İşçiler Projesi Genel Koordinasyon Kurulu Toplantısı belirlenecek olan yer ve tarihte tekrar toplanıp faaliyet takvimini görüşecek.