Üye Sendikalardan / SANAYİ ÇALIŞANLARI SENDİKASI

Belarus Sanayi Çalışanları Sendikası’nın (BSÇS) “Gençler İçin Sendika” Projesi çerçevesinde,
“Belavtomaz” işletmesinin yönetici şirketi “MAZ” Kamu Anonim Şirketi ile BSÇS arasında “Birincil Sendika Organizasyonu Grubu Turnuvası” gerçekleştirildi.

Turnuva, Neşeli ve Zihni Çevik Klubü’nde (NZÇK) gerçekleştirildi ve ülkenin çeşitli bölgelerinden 9 grup katıldı. NZÇK turnuvasının galibi Zhlobin şehri Belarus Metalurji Fabrikası “Stal Pipl” grubu oldu (Grup Kaptanı A. Ananchikov, Işyeri Temsilciliği Başkanı A. Koleda).

Birkaç senedir, başkentin Oktyabrsk ilçesinde düzenlenen “Ustalık ve Yaratıcılık” yarışmasının birincisi “İntegral” Kamu Anonim Şirketi Yurdu olmaktadır. İntegral 2012 yılı için de aynı şekilde galibiyete doğru gitmektedir.

“Gelenekler Hayata Geçirilmeli” Yurtlarda düzenlenen, gençlik çalışmalarının bir uzantısı olmaktadır. Bu çalışmalar çerçevesinde toplu folklör kutlamaları: “Maslenitsa, Trotskie gulanya, Kupalle, Kuzminki” ve halk düğün gelenekleri canlandırılmaktadır.

4 No’lu Yurtta Toplu Gençlik Gösterisi olarak N.V. Gogol’ün “Sorochinskaya Yarmarka” eserinin sergilenmesi oldu (Kasım 2012). Yurt gençleri bu eserin bölümlerini  GüneyRus mizahı ile izleyicilere sundular ve gösteri fotoğraflarını internette gururla sergilediler.

9 Kasım 2012 tarihinde BSÇS Ülke Komitesi Planı doğrultusunda “V. Kozlov Minsk ElektroTeknik Fabrikası” Birincil Sendika Organizasyonu Esasına göre, BSÇS Kadın Çalışmaları Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıda aşağıdaki konular ele alındı:

• “V. Kozlov Minsk Elektro-Teknik Fabrikası” işyeri temsilcileri kadın çalışmaları konusunda komite çalışanlarının tecrübeleri paylaşıldı;

• Minsk şehri BSÇS işyeri temsilcileri komite  başkanları “Çalışan Kadının Iş Güvenliği” konusunu ele aldı;

• BSÇS Ulusal Kadın Çalışmaları Komitesi Kurulunun yenilenmesi;

• BSÇS Ulusal Kadın Çalışmaları Komitesi Kurulu 2013 çalışma planının yapılması.

• Toplantı esnasında, BSÇS’ın 10.yılı için düzenlenen halk sergisinde kadın işçiler yer aldı.