Faaliyetler / UAMİF’in eğitim programı tüm hızıyla devam etmektedir.

10-14 Eylül 2012 tarihleri arasında UAMİF Genel Sekreteri Mehmet Soyupek’in katılımıyla Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te  ‘‘Merkezi Tip Sendikacılık ve Küresel Dünyada Sendikacılığın Geleceği’’  konulu seminer düzenlendi. Bu eğitim seminerine Kırgızistan’dan federasyonumuza üye sendikaların genç işçilerinden temsilci düzeyinde 50 kişi katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Genel Sekreterimiz Mehmet Soyupek “dünya sendikalarını bekleyen tehlikeler ve bu tehlikelere karşı nasıl tedbirler almamız gerektiğini ifade etti. “Avrasya bölgesindeki sendikaların bir an önce merkezi tip sendikacılığa geçerek, öncelikle ülke çapında güçlü sendikacılığı yaratmalarının gerektiğini” ifade eden Soyupek, “daha sonra dünya çapında güçlü dayanışma önemine” dikkat çekti, “tek çıkış yolunun buradan geçtiğinin” olduğunu altını çizdi.

Eğitim seminerin ikinci bölümünde Ankara Üniversitesi’nin ‘’Sosyal Bilimler’’ fakültesi dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe “Küreselleşme ve sendikacılığın geleceği konulu’’ tebliği sundu. Eğitim seminerinin soru cevap bölümünden sonra sertifika töreniyle seminer sona erdi. Yapılan eğitimin çok yararlı olduğunu söyleyen Kırgızistan Dağ-Maden Metalürji sanayisi işçileri sendikası Genel Başkanı Eldar Tadjibayev, bu eğitimlerin devem ettirilmesi gerektiğini ifade ederek Federasyon Genel sekreterliğine teşekkür etti.